Ainfo Consulta

Catálogo de Información Agropecuaria

Bibliotecas INIA

 

Botón Actualizar


Botón Actualizar

Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  10/09/2014
Actualizado :  27/04/2020
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Autor :  MONTOSSI, F.; FONT I FURNOLS, M.M.; DEL CAMPO, M.; SAN JULIAN, R.; BRITO, G.; SAÑUDO, C.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCILE, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; MARÍA FONT I FURNOLS, IRTA-Food Technology, Girona, Spain; MARCIA DEL CAMPO GIGENA, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; ROBERTO SAN JULIAN SANCHEZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria (INIA), Uruguay; C. SAÑUDO, Department of Animal Production and Food Science, University of Zaragoza, Zaragoza, Spain.
Título :  Sustainable sheep production and consumer preference trends: Compatibilities, contradictions, and unresolved dilemmas.
Fecha de publicación :  2013
Fuente / Imprenta :  Meat Science, 2013, v. 95, p. 772-789. http://dx.doi.org/10.1016/j.meatsci.2013.04.048
DOI :  10.1016/j.meatsci.2013.04.048
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 25 February 2013; Received in revised form 21 April 2013; Accepted 22 April 2013.
Contenido :  There are increasing concerns of society towards the consumption of animal products which have been produced and transformed ina sustainablemanner. This trendin fluencesconsumerpurchasing decision making,particularly in developed countries. On the other hand, in the next years, the pressure to increase the volume and ef ficiency of meat production will be much higher to cope with the expected unsatisfied demand. At least in part, current and future technologies could contribute to solve this challenge. However, the use of some of these innovations could have a negative effect on consumer preferences. There is no consensus in our society about this dilemma. The objective of this paper is to review the scientific evidence related to these topics and to analyze and discuss the effect of some of the extrinsic and intrinsic factors linked with the sheep industry which could affect the acceptability of lamb meat by consumers.
Palabras claves :  CONSUMER PERCEPTIONS; SHEEP MEAT; SUSTAINABILITY.
Thesagro :  CARNE; OVINOS.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100032 - 1PXIAP - PPPP/MEAT SCIENCE/201395

Volver


Botón Actualizar


Botón Actualizar

Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA La Estanzuela.
Fecha actual :  21/09/2017
Actualizado :  20/09/2018
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  B - 1
Autor :  OLINDA, R,G,; LIMA, J.M.; LUCENA, R.B. DE; VALE, A.M. DO; BATISTA, J.S.; BARROS, C.S.L.DE; RIET-CORREA, F.; DANTAS, A.F.M.
Afiliación :  ROBERIO GOMES OLINDA, Programa de Pós-Graduação em Medicina Veterinária, Universidade Federal de Campina Grande (UFCG), Centro de Saúde e Tecnologia Rural (CSTR), Patos, PB, Brazil.; JOSENEY MAIA LIMA, Departamento de Ciências Animais, Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA). Mossoró, RN, Brazil.; RICARDO BARBOSA DE LUCENA, Departamento de Ciências Veterinárias, Universidade Federal da Paraíba (UFPB), Centro de Ciências Agrárias - Campus II, Areia, PB, Brazil.; ANDRÉ MENEZES DO VALE, Departamento de Ciências Animais, Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA). Mossoró, RN, Brazil.; JAEL SOARES BATISTA, Departamento de Ciências Animais, Universidade Federal Rural do Semi-Árido (UFERSA). Mossoró, RN, Brazil.; CLAUDIO SEVERO LOMBARDO DE BARROS, Departamento de Patologia, Centro de Ciências da Saúde (CCS), Universidade Federal de Santa Maria (UFSM), Santa Maria, RS, Brazil.; FRANKLIN RIET-CORREA AMARAL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay./ Programa de Pós-Graduação em Medicina Veterinária, Universidade Federal de Campina Grande (UFCG), Centro de Saúde e Tecnologia Rural (CSTR), Patos, PB, Brazil.; ANTÔNIO FLÁVIO MEDEIROS DANTAS, Programa de Pós-Graduação em Medicina Veterinária, Universidade Federal de Campina Grande (UFCG), Centro de Saúde e Tecnologia Rural (CSTR), Patos, PB, Brazil.
Título :  Acute aflatoxicosis in swines in Northeastern Brazil .( Aflatoxicose aguda em suínos no Nordeste do Brasil).
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Acta Scientiae Veterinariae, v. 44(Suppl 1), p. 124-,2016.
Idioma :  Portugués
Notas :  OPEN ACCESS. History article. Received: 15 October 2015 //Accepted: 17 May 2016// Published: 30 June 2016.
Palabras claves :  AFLATOXICOSIS; MYCOTOXINS; SWINE; TOXIC HEPATITIS.
Thesagro :  AFLATOXINAS; CERDO.
Asunto categoría :  E16 Enfermedades de los animales
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/11244/1/Acta-Scientiae-Veterinariae-2016.-44Suppl-1-124.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA La Estanzuela (LE)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LE102203 - 1PXIAP - DD
Volver
Expresión de búsqueda válido. Check!
 
 

Embrapa
Todos los derechos reservados, conforme Ley n° 9.610
Política de Privacidad
Área Restricta

Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria
Andes 1365 - piso 12 CP 11100 Montevideo, Uruguay
Tel: +598 2902 0550 Fax: +598 2902 3666
bibliotecas@inia.org.uy

Valid HTML 4.01 Transitional